SUBVENCIJE: Gazdama pet miliona ako zaposle 25 radnika
Foto: Fonet

Opština Mali Zvornik spremila pare

SUBVENCIJE: Gazdama pet miliona ako zaposle 25 radnika

InfoBiz -

Poslodavcima je za zapošljavanje u novembarskoj dodeli subvencija ponuđeno 7,6 miliona dinara, za angažovanje 38 osoba, a javilo se pet preduzeća za prijem 13 radnika

Prošlog meseca je 13 nezaposlenih osoba dobilo posao zahvaljujući subvencijama koje malozvornička opština daje poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta na drugom ovogodišnjem konkursu.

Poslodavcima je za zapošljavanje u novembarskoj dodeli subvencija ponuđeno 7,6 miliona dinara, za angažovanje 38 osoba, a javilo se pet preduzeća za prijem 13 radnika. Na dva ovogodišnja konkursa putem subvencija za otvaranje novih radnih mesta ukupno je u deset malozvorničkih preduzeća zaposleno 25 osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U budžetu za subvencije zapošljavanja ostalo je pet miliona dinara, dovoljno za otvaranje još 25 radnih mesta, a poslodavci se mogu javiti na decembarski konkurs, koji će biti otvoren naredne sedmice.

U opštinskoj kasi za ovu godinu odvojeno je deset miliona dinara, to jest jednokratno 200.000 dinara po novootvorenom radnom mestu za zapošljavanje 50 osoba sa evidencije NSZ.

T. I. - Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track