UNOSAN POSAO: Stan na dan duplo skuplji za praznike
Foto: Profimedia

Zaradite lako za Novu godinu

UNOSAN POSAO: Stan na dan duplo skuplji za praznike

InfoBiz -

Oko 70 odsto objekata koji su u ponudi već je rezervisano, pa gosti koji će u Srbiji dočekati najluđu noć sad plaćaju od 60 do 100 evra

Najezda turista iz okruženja za novogodišnje praznike pogurala je cene iznajmljivanja stanova na dan i do 100 odsto.

Iako do Nove godine ima više od dve sedmice, čak 70 odsto stanova koji se nude turistima na kratak rok je već rasprodato. Cene se kreću od 60 evra po noćenju za garsonjeru, pa do 100 evra za velike stanove do 80 kvadrata.

- Stanove iznajmljuju uglavnom turisti iz bivših republika SFRJ, najviše iz Slovenije, zatim iz Hrvatske, a ima dosta i Bugara. Za novogodišnje i božićne praznike cene su veće za oko 50 odsto, a u nekim slučajevima i do 100 odsto. Iznajmljuju ih grupe od četiri do šest mladih osoba koje onda dele kiriju. Garsonjere koštaju između 60 i 70 evra po danu. Kako se praznici približavaju, sve je manji izbor stanova, pa gosti ne pitaju ni za cenu ni za lokaciju - objašnjavaju u jednoj agenciji koja se bavi iznajmljivanjem stanova na dan.

U Turističkoj organizaciji Srbije ističu da se tokom praznika najviše očekuju turisti iz bivše SFRJ.

- Primetan je i veliki porast turista iz zemalja u kojima je TOS ranijih godina sprovodio intenzivnu promotivnu kampanju, što je zajedno sa uvođenjem direktnih avio-linija, ukidanjem viza i slično doprinelo da se broj turista iz Izraela i Kine poveća za 314, odnosno 115 odsto - kažu u TOS.

Slavica Tomčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track