Biznis će da cveta duž Koridora 10!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šta donosi gradnja evropskog auto-puta

Biznis će da cveta duž Koridora 10!

InfoBiz -

Investitori će pored ove saobraćajnice otvarati benzinske pumpe, restorane, hotele, motele, fabrike, što će podići čitavu privredu

Prema najavama vlasti, Koridor 10 se privodi kraju i trebalo bi da uskoro bude završen. Stručnjaci ukazuju da će otvaranje te saobraćajnice umnogome doprineti ubrzanju razvoja čitave privrede naše zemlje.

- Sve velike strateške saobraćajnice kao što su auto-putevi uvek sa sobom imaju prateće delatnosti. Dakle, uz Koridor 10, kad bude pušten u rad, otvaraće se benzinske pumpe, restorani, hoteli, moteli, fabrike... Podići će se čitava privreda, jer su za svaku delatnost glavni uslovi saobraćajna infrastruktura i transportne prilike - objašnjava za Kurir Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

Mamac za ulog

On dodaje da će ovaj koridor u znatnoj meri privući investitore, i domaće i strane, iz svih oblasti, od hrane i ugostiteljstva do građevinskih delatnosti.

- Skočiće i cena zemljišta i sve uzduž Koridora 10 vodiće se kao atraktivna lokacija - zaključio je on.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Koridor 10 je jedan od najvažnijih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju, a povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku. Ovim projektom transportni sistem Srbije postaje kompatibilan s transportnim sistemom Evropske unije.

Otuda će završetkom ovog važnog projekta doći do opšteg ubrzanja tranzitnog saobraćaja, biće unapređen nivo usluga, olakšaće se međunarodni trgovinski tokovi i transport putnika. Kad se završi, novi auto-put imaće pozitivan uticaj na komercijalne i trgovinske aktivnosti u regionu i doprineće regionalnom razvoju.

foto: PrintScreen

Bez tereta u EU

Nedavno je i premijerka Srbije rekla da „konačno završavamo Koridor 10, nažalost, mnogo godina kasnije nego što je trebalo“. Prema njenim rečima, nakon završetka Koridora Srbija će moći bez opterećenja u EU.

(Kurir.rs/S.S./Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track