RASPADA SE AGROKOR I SVE NJEGOVE FIRME: Doživeli totalni kolaps na berzi, akcije padale sa 18.500 na 516 evra!
Foto: EPA/Antonio Bat

pucanje sistema

RASPADA SE AGROKOR I SVE NJEGOVE FIRME: Doživeli totalni kolaps na berzi, akcije padale sa 18.500 na 516 evra!

InfoBiz -

Indeksi Zagrebačke berze prošle nedelje pali su više od jedan odsto, a najveći gubitnik bile su deonice "Agrokorovih" kompanija, nakon objave nacrta strukture nagodbe poverilaca tog koncerna i izglednog gubitka vrednosti udela koje deoničari imaju u tim kompanijama, navodi index.hr.

Hrvatski portal navodi da su akcije, u odnosu na početak ove godine i period pre kulminacije krize u "Agrokoru", pale u slučaju "Jamnice" sa 140.000 kuna (18.524 evra) pale na 3.899 kuna (516 evra), "Leda" sa 11.000 kuna (1.456 evra) na 269 kuna (oko 36 evra), a "Zvijezde" sa 4400 kuna (582 evra) na 35 kuna (oko pet evra).

Navodi se i da su akcije "Tiska" pale za 83 odsto, "Vupika" za 75 odsto, a "Belja" za 46 odsto.

Dodaje se da je u četvrtak berza obustavila trgovanje deonicama "Agrokorovih" kompanija - "Leda", "Jamnice", "Zvijezde", "Tiska", "Vupika", "Belja", "Žitnjaka" i "PIK Vinkovaca", da bi potom u petak berza donela rešenje o nastavku trgovanja tim deonicama, kojima je cena oštro pala.

Članica Veća poverilaca Agrokora Marica Vidaković pocepala je u četvrtak pred novinarima predlog nagodbe za rešavanje njihovih potraživanja, koji je ponudila vanredna uprava "Agrokora".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) LETVOM GA TUKAO DO SMRTI! Policija još traži Nemanju C, ubicu sa Miljakovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track