RAČUNAR ZAMENILA KUTLAČOM I DOKAZALA SE KAO BIZNISMEN: Bojana iz Beograda počela sa kapitalom od 10 evra, a danas je vlasnica restorana!
Foto: Privatna arhiva

Kecelja unosnija od fotelje

RAČUNAR ZAMENILA KUTLAČOM I DOKAZALA SE KAO BIZNISMEN: Bojana iz Beograda počela sa kapitalom od 10 evra, a danas je vlasnica restorana!

InfoBiz -

Bojana Rokvić u preduzetničke vode se pre sedam godina upustila sa kapitalom od svega 10 evra, a sada ima restoran za a la kart porudžbine i ketering jela na porciju

Da privatni posao započet sa svega 10 evra može prerasti u veliki i uspešan biznis, dokazala je preduzetnica Bojana Rokvić iz Beograda, vlasnica firme „Skuvarica“, u čijem sastavu posluje i restoran „Kabeza“.

Ova preduzetnica, koja se 2011. osmelila da napusti kancelarijski posao u jednoj nevladinoj organizaciji koja se bavila istraživanjima u oblasti obrazovanja i počne da pravi humus kod svoje kuće, danas zapošljava 10 radnika.

foto: Privatna arhiva

Počela s humusom

- Nisam videla perspektivu u kancelarijskom poslu i dala sam otkaz iako nisam znala gde ću dalje. Prvo sam radila u kafiću, a onda sam počela kod kuće da pravim humus i to oglasila preko Fejsbuka. Počela sam sa 10 evra, i to se okretalo. Ljudi su počeli da naručuju i prve nedelje sam prodala tri kilograma, što je bilo odlično - priča Bojana.

Dodaje da su se mušterije koje su kupovale humus žalile kako nemaju šta da jedu na poslu, što joj je dalo ideju da kuva i isporučuje gotova jela.

- Ceo paket tog „maminog ručka“ (supa, salata i glavno jelo) koštao je tri-četiri evra. Krenula je priča od usta do usta i posao se širio, pa mi je u pomoć priskočio i tata, koji me je vozio da i isporučim sve porudžbine - priseća se Bojana početaka.

foto: Privatna arhiva

Zadovoljna poslom

Posle nekoliko meseci, kako dodaje, svoj ketering je udružila sa komšinicom koja je držala restoran, zatim vodila ketering i a la kart porudžbine u drugom restoranu, da bi svoju firmu „Skuvarica“ konačno registrovala 2014.

- Zadovoljna sam. Imam slobodu da, ako želim, za praznik ne moram da radim - kaže Bojana, koja u svom restoranu sprema jela po tradicionalnim receptima, ali oplemenjena modernim tehnikama pripreme i serviranja.

Istrajnost i posvećenost

PRAVE IDEJE NAĐU PUT DO USPEHA

Iako ističe da je samostalan rad težak, naročito onima koji zapošljavaju radnike, Bojana ohrabruje sve koji žele da započnu sopstveni posao:

- Oni koji se otisnu u preduzetničke vode moraju da se naoružaju strpljenjem i da vole to što rade. Posvećenost i istrajnost su dobar put ka uspehu. I kad je teško i kad nema novca, to su stvari koje nas teraju na površinu. Prave ideje uvek nađu dobar put.

Kurir / Slavica Tomčić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track