POSLODAVCI OPREZ: Danas je poslednji dan da uplatite sledeće državne namete
Foto: Kurir

kalendar poreza

POSLODAVCI OPREZ: Danas je poslednji dan da uplatite sledeće državne namete

InfoBiz -

Poslodavcima u Srbiji danas ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za novembar 2017. godine, saopštila je Poreska uprava u poreskom Kalendaru za ovu godinu.

Poslodavac je, kažu, dužan da doprinose obračuna i uplati istovremeno sa isplatom zarade, razlike zarade ili ugovorene naknade za privremene i povremene poslove.

"Ukoliko ne isplati zaradu do poslednjeg dana u tekućem mesecu za prethodni mesec, poslodavac je dužan da najkasnije do tog roka obračuna i uplati doprinose za prethodni mesec na najnižu mesečnu osnovicu doprinosa. U suprotnom, nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, po službenoj dužnosti, a na osnovu raspoloživih podataka, obračunava doprinose u ime i za račun poslodavca", upozoravaju iz Poreske uprave.

"Estradni menadžeri" i poslodavci dužni su da do petka, 5. januara, dostave Poreskoj upravi "listu" o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, poručuju poreznici.

"Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu", navodi se u Kalendaru Poreske uprave.

Do kraja radne nedelje ističe i rok za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec.

Za sedam dana, 10. januara, ističe vreme do kojeg se mogu podneti prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza na prihod od obavljanja samostalne delatnosti je 15. januara kao i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track