OBJAVLJEN PORESKI KALENDAR ZA JANUAR: Estrada do petka da prijavi porez za tezge
Foto: Aleksandar Jovanović

Rokovi

OBJAVLJEN PORESKI KALENDAR ZA JANUAR: Estrada do petka da prijavi porez za tezge

InfoBiz -

Estradni menadžeri i poslodavci dužni su da do petka, 5. januara, dostave Poreskoj upravi listu zaključenih ugovora po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, saopštila je Poreska uprava u poreskom kalendaru za ovu godinu.

- Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu - navodi se u kalendaru Poreske uprave.

Do kraja radne nedelje ističe i rok za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec. Za sedam dana, 10. januara, ističe vreme do kojeg se mogu podneti prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza na prihod od obavljanja samostalne delatnosti je 15. januar, kao i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Inače, srpskim poslodavcima juče je istekao rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za novembar 2017. Poslodavac je, podsećaju poreznici, dužan da doprinose obračuna uplati istovremeno sa isplatom zarade, razlike zarade ili ugovorene naknade za privremene i povremene poslove.

Foto: Aleksandar Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track