NOVI MODEL OBRAČUNA U PRIVREDNOJ KOMORI: Članarina u PKS od 300 do 185.000 dinara
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Kriterijumi

NOVI MODEL OBRAČUNA U PRIVREDNOJ KOMORI: Članarina u PKS od 300 do 185.000 dinara

InfoBiz -

Mesečna članarina u Privrednoj komori Srbije ove godine nekim kompanijama biće i niža od 300 dinara, koliko je iznosila najniža prošlogodišnja, ali nikome neće biti viša od 185.000 dinara, koliko su i u proteklih 12 meseci plaćala najveća preduzeća.

To je usaglašen stav malih i velikih kompanija u odluci koju su doneli sami privrednici na Skupštini PKS, rekao je predsednik Komore Marko Čadež.

Koliko će morati da odvajaju za usluge koje im Komora pruža, zavisiće pre svega od veličine preduzeća i poslovnog prihoda ostvarenog u protekloj godini. Kompanije su, kaže, sada razvrstane prema Zakonu o računovodstvu na mikro, male, srednje i velike, a uz poslovni prihod, koji je bio jedini kriterijum za obračun članarine u 2017, kao korektivni faktor uvažen je i broj zaposlenih i vrednost imovine.

- Nije korektno da, primera radi, jednaku članarinu plaćaju sve kompanije koje imaju isti poslovni prihod jer neke imaju manje, a neke veće profitne marže. Napravili smo izbalansirani model obračuna članarine, prihvatljiv za privredu - istakao je Čadež.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track