VEČERAS PADA ODLUKA O KONCESIONARU ZA AERODROM NIKOLA TESLA: Vlada odlučuje ko će upravljati vazdušnom lukom narednih 25 godina
Foto: Dragana Udovičić

vanredna sednica

VEČERAS PADA ODLUKA O KONCESIONARU ZA AERODROM NIKOLA TESLA: Vlada odlučuje ko će upravljati vazdušnom lukom narednih 25 godina

InfoBiz -

Vlada Srbije večeras odlučuje o koncesionaru za Aerodrom "Nikola Tesla", a stručni tim izabrao je najbolju ponudu za najam beogradske vazdušne luke u narednih 25 godina. Svoj zaključak i rang listu je već prosledio Vladi Srbije, koja će u vanredno zasedati večeras u 20,00 sati kako bi dala zeleno svetlo na rang listu.

Nakon toga, u 21 sat zasedaće i Nadzorni odbor Aerodroma, koji treba da razmotri i potvrdi odluku Vlade. Javnost će o konačnoj odluci o tome koja od četiri svetske kompanije, i po kojoj ceni, je dobila koncesiju, obavestiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu. Javni poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara 2017. godine, a stigle su četiri ponude.

Ponude su dostavili švajcarsko-francuski konzorcijum "Zurich Airport" sa kompanijama "Eiffage" i "Meridiam Eastern Europe Investments", indijsko-grčki konzorcijum "GMR Infrastructure ltd" i "Terna", francuska kompanija "Vinci Airports" i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum "Incheon international Airport corporation", "Yatirimlari ve Islatme", "VTB capital infrastructure".

Predmet koncesije je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera aerodroma.

(Kurir.rs/Fonet/Blic)

Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track