ČUVENI KOŠARKAŠ S BRATOM ULAŽE U DIVČIBARE: Teodosići grade hotel sa sedam sportskih terena
Foto: Marina Lopičić

RAZVIJAJU BIZNIS

ČUVENI KOŠARKAŠ S BRATOM ULAŽE U DIVČIBARE: Teodosići grade hotel sa sedam sportskih terena

InfoBiz -

BEOGRAD - Novi sportski kompleks na Divčibarima u vlasništvu Miloša Teodosića počeće da se gradi najverovatnije na proleće, a uz njega bi trebalo da bude građen i novi fudbalski teren.

Prvi gosti, kako prenose beogradski mediji bi trebalo da odsednu u ovom kompleksu već u 2019. godini.

Kapiten košarkaške reprezentacije i plej LA Klipersa, zajedno sa rođenim bratom Jovanom, preko njihovog preduzeća "Sport Agent", letos je od grada Valjeva kupio nekadašnji autokamp "Breza" za 208.500 evra, sa namerom da na tom preostoru površine oko 2,2 hekrata gradi novi sportsko- turistički kompleks.

foto: Printscreen YT

Građevinski radovi, prema potvrdama čelnika Valjeva, početi na proleće.

"Očekujemo da će kamen temeljac za sportsko- turistički kompleks biti postavljen u martu, a objekti će se graditi tokom cele ove godine. U skladu sa porjektom i predviđenom dinamikom radova, očekujemo da će kompleks biti završen u prvoj polovini 2019. godine, najkasnije u septembru", rekao je gradonačečnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Podsetimo, na mestu sadašnjeg kampa "Breza" biće izgrađen hotel sa minimum 80 soba, sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Biće izgrađena i četiri terena za košarku i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

Pored hotela, novi kupac preuzeo bi obavezu izgradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima u suterenu - ambulantom, svlačionicom i sanitarnim blokom. Uz postojeću salu, kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, pored otvorenih terena za fudbal, odbojku, rukomet i košarku.

foto: Printscreen YT

Tokom prošle godine na Divčibarama je boravilo ukupno 45.000 gostiju, što je porast za oko 27 odsto.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track