Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆ: Neće biti otpuštanja radnika na beogradskom aerodromu
Foto: Fonet

nastaviti investiranje

MIHAJLOVIĆ: Neće biti otpuštanja radnika na beogradskom aerodromu

Biznis

BEOGRAD - Francuska kompanija "Vansi erports" koja će preuzeti upravljanje aerodromom "Nikola Tesla" neće otpuštati radnike i sva prava zaposlenih će proizilaziti iz kolektivnog ugovora, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Ona je obilazeći aerodrom "Nikola Tesla" napomenula da je važno da se nastavi investiranje u ovu vazdušnu luku i dodala da će mali akcionari od koncesije aerodroma dobiti 83 miliona evra.

 

Takođe, dodala je da bi novac od koncesije mogao da ide za razvoj investicija i vraćanje kredita iz prethodnog perioda.

 

"U budžet će se sliti 417 miliona evra, a na Vladi Srbije je da sedne i da razmišlja kako da taj novac na najbolji mogući način iskoristiti. Moj stav je da uvek treba da ide za razvoj i investicije, a za to sam i da vraćamo kamate na kredite koji su bili nepovoljni i uzeti u nekim prethodnim periodima", kaže Mihajlović.

 

Ona ističe da neće biti otpuštanja zaposlenih na šta se, kaže, već obavezala francuska kompanija "Vansi erports".

 

Dodaje da će sva prava i obaveze ići iz kolektivnog ugovora, i dodaje, naknade aerodroma se neće povećavati u naredne tri godine, a nakon toga, kaže, mogu da se povećaju u zavisnosti od rasta cena na malo.

 

"Nastavak investiranja je prioritet, a 723 miliona evra su investicije koje će se u narednim godinama investirati od strane francuske kompanije", kaže ministarka i ističe da je važno da mali akcionari dobiju 83 miliona evra od koncesije.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Ilustracija)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: ORILA SE BANJA LUKA! Narod i vojska Republike Srpske spektakularno proslavili Dan RS

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...