UDARNIČKI NA KOPOVIMA: Proizvodnja uglja veća za čak 1,41 milion tona
Foto: Shutterstock

BOGATO

UDARNIČKI NA KOPOVIMA: Proizvodnja uglja veća za čak 1,41 milion tona

InfoBiz -

Rudari EPS su prošle godine otkopali 39,06 miliona tona uglja i na površinskim kopovima proizvodnja je bila veća za 1,41 milion tona, što je rast od četiri odsto u odnosu na 2016, objavio je EPS.

To je druga po veličini proizvodnja u istoriji kompanije. Dobri rezultati u izazovnoj 2017. godini, kako je navedeno, ostvareni su zahvaljujući investicionom ciklusu u modernizaciju proizvodnih kapaciteta i napornom radu svih zaposlenih u EPS. Izuzetne rezultate ostvarili su rudari kostolačkog kopa „Drmno“, koji su u 2017. otkopali rekordnih 9.674.317 tona uglja. Proizvodnja u „Drmnu“ je bila za 563.000 tona veća nego u 2016. godini i nadmašila je planove za četiri procenta.

Na površinskim kopovima RB „Kolubara“ otkopano je 29,3 miliona tona uglja, što je dva odsto više od plana i 760.000 tona više nego lane. Sva četiri bloka Termoelektrane „Kostolac“ proizvela su 6,86 milijardi kilovat-sati električne energije. To je najveći proizvodni rezultat ostvaren nakon revitalizacije oba bloka u TE „Kostolac B“.

Kurir / A. G.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track