VREME JE DA NAS CEO SVET UPOZNA: Bečki Sajam turizma želi Srbiju za partnera
Foto: Promo

POZIV

VREME JE DA NAS CEO SVET UPOZNA: Bečki Sajam turizma želi Srbiju za partnera

InfoBiz -

Direktor kancelarije za komunikaciju s medijima Sajma turizma u Beču mag. Paul Hamerl uputio je poziv Srbiji da na sledećem sajmu više učestvuje na sajmu, čak i kao zemlja partner.

Imamo šta da pokažemo

- Prošle godine nam je zemlja partner bila Poljska, ove godine Španija i te zemlje su u tom trenutku najzastupljenije na sajmu. Srbija bi mogla sledeće godine da predstavi sve svoje regije pojedinačno, jer vaša zemlja ima izuzetnu istoriju, kulturu, gastronomiju, folklor... - smatra Hamerl.

On dodaje da je problem Srbije što nema dugu tradiciju u turizmu kao što su to imale Slovenija i Hrvatska, ali da je vreme da se svet upozna sa lepotama mnogobrojnih destinacija kojih ima u našoj zemlji.

Austrijanci vole turizam

- Sajam u Beču je prava prilika za predstavljanje Srbije jer je ove godine akreditovano 800 medija iz 80 zemalja. Broj posetilaca je veći od 150.000, a Austrijanci su poznati kao narod koji voli putovanja i upoznavanje novih turističkih destinacija. Jedna austrijska porodica troši u proseku 2.750 evra za odmor, tako da su naši turisti veoma traženi gosti u bilo kojoj zemlji - rekao je Hamerl i istakao da Austrija nema problema što njihovi građani posećuju druge destinacije jer su i sami izuzetno razvijena turistička zemlja.

Kurir / B. P.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track