U maniji kriptovaluta svi su zaboravili na ovog giganta koji obara rekorde
Foto: Promo

U maniji kriptovaluta svi su zaboravili na ovog giganta koji obara rekorde

InfoBiz -

Akcije kompanije Apple su krajem 2017. oborile novi rekord i dostigle cenu od 177 dolara, a analitičari smatraju da bi već u januaru tržišna vrednost kompanije mogla da dostigne hiljadu milijardi dolara. U 2017. godini cena akcija Apple-a je ostvarila rast od čak 46%.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Apple-a i drugih kompanija (takozvani finansijski ugovori za razliku, engl. CFD-i) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni priručnik “Kako trgovati cenom akcija iz fotelje”. Priručnik je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cenom akcija iz fotelje” preuzmite ovde.

Uređaji iz Apple-ove iPhone serije u 2017. godini obuhvatili su tri nova modela: iPhone 8, 8-plus i iPhone X, model koji je plasiran povodom desetogodišnjice od prvog modela legendarnog mobilnog telefona. Najavljen 12. septembra, iPhone X je ušao u pretprodaju 27. oktobra, a zvanično je postao dostupan 3. novembra. Početna cena iPhone X-a je 999 dolara.

foto: Promo

Poslovni rezultati Apple u trećem tromesečju 2017. nadmašili su očekivanja. Zarada po akciji je dostigla 2,07 dolara dok su prihodi kompanije porasli na 52,6 milijardi dolara. U poslednjem kvartalu, očekuje se zarada po akciji od 3,77 dolara. Procena kompanije po pitanju buduće prodaje iPhone modela za 2018. godinu se kreću od 84-87,5 miliona komada.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cenom akcija iz fotelje” preuzmite ovde.

Intenzivno investiranje u Kinu, koja je postala treće po veličini tržište za Apple (Nakon SAD-a i Evrope) isplatilo se. Prodaja u Kini dostigla je 9,8 milijardi dolara što je 12% više u odnosu na 2016.

Iako tržište desktop računara gubi primat u odnosu na mobilne uređaje, Apple i dalje ostvaruje rekordnu prodaju kada je u pitanju legendarni Mac računar. Prihod od njegove prodaje porastao je za 7,17 milijardi dolara ili 25% u odnosu na 2016. dostignuvši rekordno visoki nivo.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja