MIHAJLOVIĆ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKE INVESTICIONE BANKE: Nastavićemo da sarađujemo na tekućim i novim projektima
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

podrška

MIHAJLOVIĆ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKE INVESTICIONE BANKE: Nastavićemo da sarađujemo na tekućim i novim projektima

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predsednikom Evropske investicione banke Dariom Skanapjekom o tekućim i novim infrastrukturnim projektima koji se realizuju uz podršku EIB-a.

Mihajlovićeva je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, zahvalila Skanapjeku na dobroj saradnji sa EIB-om na važnim infrastrukturnim projektima koje Srbija realizuje, pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

"Vlada Srbija i EIB nastaviće da rade partnerski i na završetku tekućih projekata, kao i na novim projektima, među kojima je posebno važan "auto-put mira" Niš-Merdare-Priština. Ugovori koje danas potpisujemo za projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad za Srbiju su od velikog značaja, jer to znači nastavak modernizacije strateški važnog pravca, Koridora 10, i još bolje povezivanje sa regionom i Evropom", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je regionalno povezivanje još jedan dokaz posvećenosti Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu, i da predstavlja cilj kojem Vlada Srbije ostaje privržena.

Dario Skanapjeko, predsednik EIB-a, rekao je da je EIB zadovoljan dinamikom povlačenja kreditnih sredstava, i naglasio da je ova institucija fokusirana na podršku projektima koji doprinose povećanju konkurentnosti Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Kabinet potpredsednice Vlade)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track