PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA: Firme iz Srbije na sajmu prehrane u Moskvi
Foto: Printscreen

OD 5. DO 9. FEBRUARA

PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA: Firme iz Srbije na sajmu prehrane u Moskvi

InfoBiz -

Petnaest srpskih kompanija predstaviće svoje proizvode na međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Prodekspo" u Moskvi, koji se održava od 5. do 9. februara 2018. godine.

Nastup domaćih kompanija na toj sajamskoj manifestaciji organizovale su Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Kompanije iz Srbije će na sajmu "Prodekspo 2018" predstaviti svoj asortiman proizvoda na nacionalnom štandu površine 120 metara kvadratnih u hali dva, paviljonu osam.

RAS i PKS organizuju nastup domaćih kompanija s ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja s partnerima u inostranstvu, a uz podršku programa UNDP, kroz projekat "Pomoć za trgovinu - podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru" koji finansira Vlada Ruske Federacije.

"Prodekspo" je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Ovaj sajam poseti preko 60 hiljada posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju mogućnost da se upoznaju s proizvodnim programom više od 2.200 izlagača iz oko 60 zemalja i 30 nacionalnih izložbi zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju izvoz na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom rastu izvoza.

Izvoz iz Srbije u Rusiju prošle godine je povećan za 25,7 odsto u odnosu na 2016, i očekuje se da će premašiti milijardu dolara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track