PRIZNANJE U BEČU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA: Uručena mu počasna zlatna medalja Privredne komore Austrije
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

za unapređenje partnerstva sa austrijom

PRIZNANJE U BEČU ZA ALEKSANDRA VUČIĆA: Uručena mu počasna zlatna medalja Privredne komore Austrije

InfoBiz -

BEČ - Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena je večeras u Beču Velika počasna zlatna medalja Privredne komore Austije, kao priznanje za sprovođenje reformi i unapređenje partnerstva sa Austrijom.

Zahvalivši na priznanju koje mu je uručio predsednik Privredne komore Austrije Krištof Lajtl, Vučić je istakao da je u prethodnom periodu urađeno dosta na unapređenju ekonomskih odnosa sa Austrijom.

Pre nekoliko godina naša trgovinska razmena je bila manja od 650 miliona evra, a sada je veća od milijardu evra, rekao je Vučić i dodao da sve više austrijskih investitora dolazi u Srbiju.

U zemlji smo sproveli mnoge reforme i u poslednje dve godione imamo suficit u budžetu, javni dug smo smanjili sa 77 na 57 odsto bruto domaćeg proizvoda i nastavljamo da ga smanjujemo, a i nezaposlenost smo uspeli da smanjimo sa 25,9 na 12 odsto, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao i da je Srbija u 2017.

privukla čak 52 odsto direktnih stranih investicija čitavog zapadnog Balkana, što je tri puta više od Hrvatske, koja je članica Evropske unije.

Lajtl je rekao da je saradnja Austrije i Srbije izuzetno dobra, na šta su svi ponosni.

Srbija je pouzdan partner Austrije i mi želimo da uvećamo obim naših trgovinskih odnosa i investicija, a mislim da naša zemlja može dosta da doprinese i razvoju turizma u Srbiji, kazao je Lajtl.

On je naglasio da je od izuzetnog značaja veoma dobra saradnja privrednih komora dve zemlje.

(Kurir.rs/Fonet/Foto:Tanjug/Zoran Mirković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track