KRAGUJEVAČKI ORUŽARI PROTIV PRODAJE FABRIKE: Prave peticiju da se usprotive privatizaciji
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

situacija u zastavi oružju

KRAGUJEVAČKI ORUŽARI PROTIV PRODAJE FABRIKE: Prave peticiju da se usprotive privatizaciji

InfoBiz -

Samostalni sindikat kragujevačke fabrike "Zastava oružje" počeo je danas prikupljanje potpisa zaposlenih kako bi izrazili neslaganje sa idejom da se ta fabrika vojne industrije privatizuje, saopšteno je danas.

Objavljen je i protestni proglas u kojem se poziva na potpisivanje peticije za očuvanje fabrike oružja, uz protivljenje najavljenoj privatizaciji 49 odsto kapitala te fabrike.U proglasu se navodi se ni da posle trodnevnih štrajkova oružara nije promenio odnos vlasti prema privatizaciji fabrike u Kragujevcu.

"Zašto treba da mislimo da će upravljanje biti bolje kada se proda 49 odsto kapitala? Progres društva i opstanak države ne može da se zasniva na prodaji strateških fabrika koje strani kapitalisti žele da kupe, i to neće spasiti Srbiju već će je uvesti u stanje apsolutne nemoći i zavisnosti", piše u proglasu.

Sindikat je dodao da će nastaviti da insistira i na utvrđivanju odgovornosti onih koji su u protekle tri godine "doprineli da se fabrika nađe u teškoćama i pored najveće potražnje za njenim proizvodima". Najavljeno je i da će biti nastavljeni pregovori sa predstavnicima Nadzornog odbora da se obezbedi i isplata zahtevanog bonusa od 25.000 dinara.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track