Dogodio se najveći pad Njujorške berze još od avgusta 2011. godine!
Foto: Promo

Dogodio se najveći pad Njujorške berze još od avgusta 2011. godine!

InfoBiz -

Oštar pad Njujorške berze desio se u ponedeljak, 5. februara. Američki indeks S&P 500 izgubio je 4,1% što je jedna od najgorih sesija trgovanja od sredine 2011. godine. Elitni berzanski indeks, Dow Jones industrial Average, opao je čak 1600 indeksnih poena, što je najveći pad u jednom danu u istoriji ovog indeksa. Tehnološki indeks NASDAQ 100 opao je u ponedeljak 3,8%.

Evropske i azijske berze takođe nisu bile imune na globalnu rasprodaju akcija. U Aziji, Nikkei 225 je u utorak opao 4,76%, a nemački DAX 30 indeks je u utorak ujutru kao i poslednjih dana otvorio na znatno nižem nivou, izbrisavši tako sav rast ostvaren u poslednjih pet meseci.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija svetskih kompanija (takozvani finansijski ugovori za razliku, engl. CFD-i), pripremio je besplatni priručnik “Kako trgovati cenom akcija iz fotelje”. Priručnik je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga besplatno preuzeti putem linka ispod.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cenom akcija iz fotelje” preuzmite ovde.

Kako će se u narednom periodu razvijati situacija na Njujorškoj i ostalim berzama, ostaje da vidimo.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo tekst

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja