MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ZAPRETILA LOPOVIMA: Ko ukrade ogradu sa auto-puta dobije 12 godina robije
Foto: Zorana Jevtić

borba protiv lopovluka

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ZAPRETILA LOPOVIMA: Ko ukrade ogradu sa auto-puta dobije 12 godina robije

InfoBiz -

Kradljivcima ograde na auto-putu preti kazna zatvora do 12 godina, a žrtve te krađe su svi građani Srbiji čijim novcem se grade putevi, upozorila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona se oglasila povodom najnovijeg slučaja krađe 2,5 kilometra ograde na novoizgrađenoj deonici na auto-putu od Niša do Dimitrovgrada, navodeći da je godišnja šteta od takvih krađa na putevima i prugama u Srbiji između milion i 1,5 miliona evra.

"Ovakvi slučajevi su mnogo više od obične krađe, jer je ukradeno nešto što je građeno novcem svih građana i što je danas njihovo vlasništvo", kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Na gradilištu deonice novog auto-puta Niš–Dimitrovgrad, na desetak kilometara od Niša, lopovi su prošle noći isekli i ukrali deo zaštitne ograde. Oni su presekli zaštitnu mrežu kako bi stigli do deonice puta od Jelašnice do Bancareva, koja još nije puštena u saobraćaj, i na nekoliko mesta skinuli ogradu od pocinkovanog čelika.

Mihajlović je rekla da to nije prvi put da neko tokom noći iseče žice i stigne do gradilišta, i podsetila na sličan slučaj od pre nešto više od godinu dana, na autoputu Ljig-Preljina.Dodala je da očekuje od izvođača radova na deonici auotputa od Niša do Dimitrovgrada da u najkraćem roku postavi novu ogradu i pojača mere bezbednosti na gradilištu, kao i da počinioci tog krivičnog dela budu što pre otkriveni.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track