MINISTAR TRANSPORTA BIH: Sa izgradnjom auto-puta od Beograda do Sarajeva neće se odugovlačiti
Foto: Fonet/Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

važan saobraćajni projekat

MINISTAR TRANSPORTA BIH: Sa izgradnjom auto-puta od Beograda do Sarajeva neće se odugovlačiti

InfoBiz -

Izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo neće biti projekat sa kojim će se odugovlačiti, ocenio je danas ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko, javlja Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) pozivajući se na SRNU.

Tokom završnog sastanka sa turskom delegacijom predvođenom turskim ambasadorom u BiH Haldunom Kočom i zamenikom generalnog direktora Direkcije auto-puteva Turske Mehmetom Tutašom, Jusko je izrazio očekivanje da će dinamika postignuta u protekloj sedmici biti zadržana.

On je istakao odličnu saradnju sa entitetskim, kantonalnim i lokalnim vlastima, ali i javnim preduzećima zaduženim za izgradnju saobraćajne infrastrukture, koji su u proteklih pet dana radili na prikupljanju informacija za studiju izvodljivosti.

Zamenik direktora Direkcije auto-puteva Turske više puta je istakao da jedva čeka da krene sa konkretnim radovima.

"Naravno, konkretni radovi su uslovljeni projektnom dokumentacijom, ali vjerujem da nećemo dugo čekati povratnu informaciju iz Turske", rekao je Tutaš.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koč izrazio je nadu da će delegacija Turske koja istim povodom boravi u Srbiji, sa prikupljenim podacima u što kraćem roku utvrditi rute i alternative za realizaciju ovog projekta.

"Potrebno je najprije utvrditi model finansiranja što će biti predstavljeno najvišim organima vlasti koji će doneti konačnu odluku. Nadamo se da će realizacija ovog projekta doprineti jačanju mira i stabilnosti, kako u BiH, tako i regionu, kao i napretku ove zemlje", rekao je Koč, javlja RTRS.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Fonet/Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track