Najnovije vesti

ANTIĆ SA MINISTROM ZA NACIONALNI RAZVOJ MAĐARSKE: Energetska saradnja od ključne važnosti za region
Foto: Fonet

Susret u okviru zajedničke sednice dveju Vlada

ANTIĆ SA MINISTROM ZA NACIONALNI RAZVOJ MAĐARSKE: Energetska saradnja od ključne važnosti za region

Biznis

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar za nacionalni razvoj Mađarske Mikloš Šestak ocenili su da je snažna energetska saradnja Srbije i Mađarske važna za ukupnu regionalnu energetsku stabilnost.

 

Dva ministra su se sastala u okviru zajedničke sednice dveju Vlada održane u Budimpešti i ocenili da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, saopštilo je resorno ministarstvo.

 

"Ključni su projekti u oblasti gasa. Novi gasovodi su neophodni, a pre svega interkonekcije koje će međusobno povezati Mađarsku, Srbiju, Rumuniju i Bugarsku, ali i izgradnja unutrašnjih gasno-transportnih sistema koji bi omogućili protok većih količina gasa iz pravca Bugarske, kroz Srbiju i Mađarsku, ka centralnoevropskim gasnim skladištima", rekao je Antić.

 

On je dodao da će dva ministarstva pažljivo pratiti sve projekte i koordinirati međusobne aktivnosti. Tokom susreta pozitivno je ocenjeno i potpisivanje Memoranduma koji može da dovede do spajanja HUPH-a i SEEPEX-a (mađarske i srpske berze električne energije) što je važan korak ka stvaranju regionalnog tržišta električne energije, dodaje se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! DVE GODINE NAKON UBISTVA PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Slede optužnice i protiv njegovih pomagača.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...