NAJUSPEŠNIJI DOMAĆI PRIVREDNICI NA OKUPU: Danas u Zagrebu Hrvatsko-srpski poslovni forum
Foto: Fonet

Zabeleženo povećanje ukupne robne razmene Srbije i Hrvatske

NAJUSPEŠNIJI DOMAĆI PRIVREDNICI NA OKUPU: Danas u Zagrebu Hrvatsko-srpski poslovni forum

InfoBiz -

Privredna komora Srbije i Hrvatska gospodarska komora, u okviru zvanične posete Hrvatskoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, organizovaće danas u Zagrebu poslovni forum privrednika dveju zemalja, na kojem će učestvovati više od 30 velikih hrvatskih i srpskih kompanija.

Iz Srbije će na poslovnom Forumu u Zagrebu učestvovati vlasnici i menadžeri 17 uspešnih poslovnih sistema i pojedinačnih kompanija iz proizvodnih i uslužnih sektora koji posluju u zemlji, regionu i svetu, saopštila je Privredna komora Srbije.

Odluka da poslovni forum bude jedan od centralnih događaja tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj govori da da dve zemlje žele da gledaju u budućnost i od čega ćemo da živimo, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

"Važno da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u okviru posete u centar pažnje postavili ekonomiju. Medije je najviše interesovala politika. Međutim, moramo da prestanemo da proizvodimo prošlost, a da razmišljamo kako ćemo da živimo u budućnosti", rekao je Čadež.

Učesnicima foruma, kako je najavljeno, obratiće se predsednici dve zemlje, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović.

Ukupna robna razmena između Srbije i Hrvatske u prošloj godini iznosila je 1,027 milijardi evra i beleži povećanje za 14,2 odsto u odnosu na 2016. godinu, navela je PKS.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track