BRNABIĆ U ZAJEČARU: Pokušavamo da dovedemo veće investitore
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

RAZGOVARALI O NOVIM PROJEKTIMA

BRNABIĆ U ZAJEČARU: Pokušavamo da dovedemo veće investitore

InfoBiz -

ZAJEČAR - Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Zaječar gde je sa rukovodstvom opštine razgovarala o projektima koji se realizuju i podsticanju lokalne privrede i poručila da je veoma važan regionalni razvoj.

Kako je rekla, bilo je reči i o Fabrici kablova Zaječar, koja je jedan od najvećih poslodavaca u tom mestu i da to "sve ide kako treba".

foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

"Zanimalo me je da li je rešen problem sa Fabrikom kablova Zaječar, u čije se rešavanje aktivno uključila i vlada. Zato sam zahtevala da direktor fabrike, poljski investitor, bude ovde. To sve ide kako treba i nadam se da ćemo ubuduće sa tim investitorima imati još neke dobre vesti u vezi sa proširenjem proizvodnje. To je cilj i vlada je tu da podrži takve projekte", rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da se u tom kraju, pre svega preko Kancelarije za javna ulaganja, sprovode projekti u domenu školske i zdravstvene infrastrukture, koji, kaže, dobro napreduju, ali je želela da porazgovara o tome koji su još prioritetni projekti za Zaječar.

Podsetila je da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu objavilo poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne smaouprave, koji traje do 15. marata, a za koji je izdvojeno 320 miliona dinara, od čega je 80 odsto predviđeno za projekte komunalne infrastrukture.

foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Brnabić je poručila da je veoma važan ravnomerni regionalni razvoj, podsećajući da se prethodna vlada fokusirala na jug centralne Srbije i Niš, koji je postavljen na noge, a da se sada fokusira na druge gradove, poput Kragujevca, Loznice.

"Tu pokušavamo da dovedemo veće investitore, ali i da skrenemo pažnju lokalnoj samoupravi da se bavi preduzetnicima i malim i srednjim preduzećim na lokalu", rekla je ona i dodala da će biti otvorene nove kreditne linije za preduzetnike i mala i srednja preduzeća.

Podsetila je da su zakonskim rešenjima predviđene poreske olakšice za one koji žele da pokrenu privatan biznis i dodala da nadležni žele da unarpede preduzetništvo u lokalnim samoupravama kakve su Bor ili Zaječar, ili koje su na rubnim područjima, odnosno u koje treba da uložimo više radi ravnomernijeg regionalnog razvoja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Republike Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track