BRNABIĆ RAZGOVARALA SA PREDSEDNIKOM EBRD: Srbija daje značaj razvoju malih i srednjih preduzeća
Foto: Vlada Srbije

PREMIJERKA U LONDONU

BRNABIĆ RAZGOVARALA SA PREDSEDNIKOM EBRD: Srbija daje značaj razvoju malih i srednjih preduzeća

InfoBiz -

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja učestvuje na Investicionom samitu Zapadnog Balkana u Londonu, danas je predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Sumu Čakrabartija, upoznala sa najvažnijim makroekonomskim pokazateljima i rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

Brnabić i Čakrabarti razgovarali su o aktivnostima i merama koje Vlada sprovodi za povećanje zaposlenosti.

"Srbija daje poseban značaj razvoju malih i srednjih preduzeća jer su oni nosioci ekonomskog razvoja", istakla je predsednica Vlade, navodi se u saopštenju.

Ona je rekla da je u ovoj godini iz budžeta ukupno izdvojeno 3,6 milijardi dinara, za mere čiji je cilj povećanje zaposlenosti mladih.

Na sličnim projektima Srbija sarađuje i sa međunarodnim organizacijama, kao što je Organizacija UN za industrijski razvoj, na projektu zapošljavanja mladih žena i razvoju preduzetništva.

"Srbija je posvećena nastavku reformi u javnom sektoru u cilju stvaranja što boljeg ekonomskog okruženja i privlačenja novih investicija, naglasila je Brnabić.

Ona je podsetila na pozitivne ocene i prognoze MMF nakon uspešno završene VIII revizije trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti, što je dobar signal za investitore.

Premijerka Brnabić zahvalila je na dosadašnjem angažmanu EBRD u Srbiji i značaju za ukupan razvoj regiona Zapadnog Balkana.

Od 2001. godine, Srbija je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj zaključila ugovore o kreditima u iznosu od oko 1,4 milijarde evra. Krediti EBRD se koriste uglavnom za finansiranje infrastrukturnih projekata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track