Najnovije vesti

ANTIĆ UVERAVA DA NEMA BRIGE ZBOG LEDENIH DANA: Energetska situacija u celoj Srbiji stabilna, grejanje radi bez prestanka
Foto: Zorana Jevtić

Nema problema u prenosno-distributivnoj mreži EPS

ANTIĆ UVERAVA DA NEMA BRIGE ZBOG LEDENIH DANA: Energetska situacija u celoj Srbiji stabilna, grejanje radi bez prestanka

Biznis

Energetska situacija u celoj Srbiji je stabilna i sve toplane u zemlji rade po 24 sata, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

 

foto: Zorana Jevtić

 

EPS proizvodi dovoljne količine električne energije i nema problema u prenosno-distributivnoj mreži, istakao je Antić.

 

"Iako je veoma hladno i velike su padavine, broj potrošača u Srbiji koji eventualno nema električnu energiju je zanemarljiv, ispod niova statističke greške", rekao je ministar.

 

LEDENI UTORAK PRED NAMA: Sneg ne prestaje da pada, posmrzavasmo se

 

Kako je naveo, "Srbijagas" obezbeđuje dovoljne količine gasa za potrebe svih daljinskih sistema grejanja, privrede i građana.

 

"To su količine između 13 i 13,5 miliona metara kubnih gasa, a sutra očekujemo da će to biti i više od 14 miliona metara kubnih gasa. Za to smo spremni, imamo dovoljne količine gasa koji dobijamo iz Mađarske i podzemno skladište radi punim kapacitetom", podvukao je Antić.

 

foto: Shutterstock

 

Ministar je jutros obišao dispečarski centar "Beogradskih elektrana" kako bi se uverio da sistem funkcioniše bez problema i rekao da je potpuno uredno snabdevanje svim energetnima. Istakao je da sve toplane u Srbiji rade u režimu 24 sata i imaju dovoljnu količinu energenata, gasa, mazuta, uglja....

 

"Sada je sve pod kontrolom, sve državne službe su na terenu ili u pripravnosti da brzo i efikasno reaguju", zaključio je Antić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAVEJAN ISTOK SRBIJE! Preko Čestobrodice zabranjen saobraćaj, autobusi kasne do planinskih sela,

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...