Najnovije vesti

MINISTAR KNEŽEVIĆ: Za početnike u biznisu 250 miliona bespovratno
Foto: Dado Đilas

RASPISANA DVA JAVNA POZIVA

MINISTAR KNEŽEVIĆ: Za početnike u biznisu 250 miliona bespovratno

Biznis

BEOGRAD - Ministarstvo privrede raspisalo je dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i početnicima u biznisu u iznosu od 750 miliona dinara, rekao je danas resorni ministar Goran Knežević.

Knežević je rekao da je Ministarstvo juče otvorilo četiri programa kojima je cilj da podrže privredu, a raspisan je i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme.

Takođe, ponovo su dostupne besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Ministarstvo privrede je za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja 250 miliona bespovratno.

Za nabavku nove opreme je obezbeđeno oko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, za koja će preduzetnici moći da konkurišu najranije krajem marta, kad se odaberu partnerske banke i lizing kuće sa najpovoljnijim kamatama.

"Naše strateško opredeljenje je da u potpunosti podržimo sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i da njihov broj ih iz godine u godinu raste, a da ona koja već posluju šire proizvodnju. Kad ovaj sektor ostvaruje dobre rezulte, to će doneti nova radna mesta, rast izvoza i BDP-a, što će doneti bolji život za naše građane", rekao je ministar privrede.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...