DO 10.000 NOVIH RADNIH MESTA Vučić: U centralnu Srbiju stiže auto-gigant
Foto: Printscreen

zaposliće više nego rTB Bor ili Železara Smederevo

DO 10.000 NOVIH RADNIH MESTA Vučić: U centralnu Srbiju stiže auto-gigant

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u centralnu Srbiju stiže auto-gigant, koji će da zaposli više ljudi nego što zapošljavaju RTB Bor ili Železara Smederevo.

On je rekao da ne može da kaže o kome se radi, ali da ta firma neće zapošljavati manje od 10.000 ljudi, što je veoma važno za taj region i čelu Srbiju što se tiče smanjenja nezaposlenosti.

foto: Printscreen Happy

Vučić je za TV Hepi rekao da je smanjena stopa nezaposlenosti iu u Beogradu i u Srbiji.

"U Beogradu je bilo 110.000 nezaposlenih, danas je 87.000 nezaposlenih. U Srbiji je nezaposlenost pala sa 25,9 odsto na na 11 do 13 odsto, zavisno od perioda, kada ima sezonskih poslova ona je 11 odsto", pojasnio je predsednik.

On je dodao da se sada radi na izgradnji proizvodnih kapaciteta, da je važno da se subvencionišu firme, modernizuje poljoprivreda, radi na izgradnji prerađevačkih kapaciteta, jača IT sektor.

Predsednik je negirao tvrdnje da Srbija ima najmanje plate I najveću nezaposlenost u regionu.

- To nije tačno. Kada sam preuzeo vladu u Crnoj Gori su imali za 100 evra veću platu. Ta razlika se drastično smanjuje. Od svih ostalih u regionu imamo veće plate, objasnio je Vučić.

On je kazao da je prosečna plata u decembru bila 465 evra, ali, to nije realno, kako je ranije objašnjavao, zbog raznih bonusa na kraju godine, I dodao će u martu biti oko 432 evra što je realno.

Vučić je najavio, pošto Srbija ima dobre ekonomske rezultate, dalji rast plata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track