Najnovije vesti

MALI I ČUČKOVIĆ POSETILI MEITU: Gradi se još jedna fabrika u Obrenovcu, 1.500 novih radnih mesta
Foto: Beoinfo

200 učenike tehničke škole odmah dobijaju posao

MALI I ČUČKOVIĆ POSETILI MEITU: Gradi se još jedna fabrika u Obrenovcu, 1.500 novih radnih mesta

Biznis

OBRENOVAC - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova "Meita" u Bariču gde su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika.

 

foto: Beoinfo

 

Kako je saopšteno, Mali je podsetio da je "Meita" najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20 do 30 godina i da trenutno zapošljava više od 1.000 radnika, a u kojoj je neto plata 600 evra.

 

"Danas se ovde proizvode turbo punjači za "Mercedes" i "Ford". Investori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrđuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće", istakao je Mali.

 

Kako je kazao, predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada.

 

foto: Beoinfo

 

On je istakao da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u "Meiti" što se, prema njegovim rečima, dešava prvi put.

 

Čučković je rekao da je samo pre godinu dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a da danas u "Meiti" radi 1.000 Obrenovčana.

 

"To je veliki uspeh za Obrenovac, koji je jedno od najvećih gradilišta u Beogradu. Pokazali smo da Srbija u privlačenju stranih investicija može da pobeđuje i zemlje Evropske unije, kao i da proizvodnja za automobilske renomirane brendove može biti i u našem Obrenovcu", kazao je Čučković, navodi se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...