Najnovije vesti

SRPSKI ESTRADNI MENADŽERI IMAJU ROK DO PONEDELJKA: Poreska traži da dostave ugovore o prihodima
Foto: Reuters/Ilustracija

objavljen kalendar obaveza plaćanja poreza za mart

SRPSKI ESTRADNI MENADŽERI IMAJU ROK DO PONEDELJKA: Poreska traži da dostave ugovore o prihodima

Biznis

BEOGRAD - Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za mart, a prvi na listi koji su dužni da do ponedeljka dostave ugovore o prihodima su - estradni menadžeri.

"Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu", poručuju iz Poreske uprave.

foto: Reuters/Ilustracija

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su takođe, najkasnije do ponedeljka, da dostave izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Rok do 15. marta naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

foto: Dragan Kadić

Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Svi koji imaju prihode od poljoprivrede i šumarstva dužni su da do 15. marta, dostave poreski bilans i prijavu, navodi se u poreskom kalendaru.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, a dva dana ranije, rok je za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragan Kadić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...