PRIORITET NAPREDAK NA DUING BIZNIS LISTI Mihajlović: Zaposlićemo novih 550 stručnjaka u Republičkom geodetskom zavodu
Foto: Beta/Milan Obradović

Prednost mladim ljudima

PRIORITET NAPREDAK NA DUING BIZNIS LISTI Mihajlović: Zaposlićemo novih 550 stručnjaka u Republičkom geodetskom zavodu

InfoBiz -

Republički geodetski zavod zaposliće još 550 novih stručnjaka koji će biti angažovani na najvažnijim projektima, a konkurs će biti objavljen tokom ovog meseca, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Vlada Srbije je obezbedila zapošljavanje novih 550 stručnjaka u RGZ i to je najveće zapošljavanje u RGZ - u od njegovog osnivanja", rekla je Mihajlović.

Na predlog ministarstva Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila je RGZ - u da zaposli 550 stručnjaka, od čega najviše pravnika, IT struke, geodeta i geografa. Mihajlović je naglasila da su RGZ-u potrebni stručnjaci. Svi koji prođu konkurs biće primljeni na neodređeno vreme i radiće na realizaciji velikih projekata RGZ, kao što su e-katastar i adresni registar, kroz koji će više od tri miliona građana dobiti adresu sa ulicom i brojem.

"Nadamo se da će ovaj konkurs obezbediti RGZ-u kvalitetne mlade ljude, koji će uglavnom biti angažovani na vrlo važnim poslovima, kao što je reforma katastra u e-katastar, adresnom registru, unapređenju pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetke banke i slično".

Mihajlović dodaje da su sve te stvari veoma važne za našu zemlju i građane.

"Ako želimo da Srbija napreduje na Duing biznis listi kroz reformu katastra, da završimo adresni registar za dve godine, ako želimo da pređemo na e-katastar, onda za to moramo imati dovoljan broj ljudi".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track