MINISTAR ĐORĐEVIĆ NA SRPSKOM DAVOSU: Veća naplata doprinosa od planiranog
Foto: Dado Đilas

Treći dan Kopaonik biznis foruma

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NA SRPSKOM DAVOSU: Veća naplata doprinosa od planiranog

InfoBiz -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je naplata doprinosa veća od planiranog iznosa i da će ukoliko se nastavi ovakav trend do kraja godine dotacije iz budžeta za isplatu penzija biti manje.

foto: Dado Đilas

"Do 13. februara naplaćeno je 2,9 milijardi dinara doprinosa više od planiranog iznosa i u tom periodu manje je transferisano iz budžeta za 6,19 milijardi dinara. Ako se nastavi ovakav trend naplate doprinosa realno je očekivati još veće smanjenje dotacija iz budžeta", rekao je Đorđević na Kopaonik biznis forumu.

On je na plenarnoj sesiji o infrastrukturi i investicionim multiplikatorima naglasio da je ministarstvo posebno fokusirano na četiri oblasti, a to su zapošljavanje, penzije, normativi, inspektorat - suzbijanje rada na crno. I ove godine, kako je rekao, zadržane su mere aktivne politike zapošljavanja, posebno teško zaposlivih kategorija, kao i mere unapređenja radne snage kroz razne obuke.

foto: Dado Đilas

Ministar je najavio i izmene i dopune nekoliko zakona, ali i izradu novih - Zakon o radu, Zakon o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo, Zakon o socijalnim preduzećima, Zakon o socijalnim kartama.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NASTAVLJEN KOPAONIK BIZNIS FORUM Ministar Antić: Pokrenute velike investicije u energetici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track