BIZNIS FORUM: Budućnost Srbije kroz šaljive slike
Foto: Dado Đilas

Ministar rada na biznis forumu na Kopaoniku

BIZNIS FORUM: Budućnost Srbije kroz šaljive slike

InfoBiz -

Ministar Zoran Đorđević je izlaganje na srpskom Davosu oplemenio neobičnom prezentacijom o cijevima u radu vlade, kojom je privukao veliku pažnju publike

Ministar rada Zoran Đorđević najavio je donošenje novog zakona koji će olakšavati zapošljavanje i prijavu zaposlenih, pojednostaviti procedure i poboljšali raspodelu sredstava za socijalna davanja.

Iako je reč o ozbiljnim temama, Đorđević je svoju prezentaciju na Kopaonik biznis formu začinio šaljivim fotografijama kako bi animirio publiku. Pažnju je svakako privukao zanimljivim slajdovima, kojima je želeo da prikaže retrospektivu rada Vlada Srbije od 2014. naovamo. Slatke mace, psi, petlići i koke poslužili su mu kao ilustracija za prikazivanje problema s kojima se Vlada suočavala, ali i ciljeva i vizije regionalnog lidera i moderne Srbije kojima se neprestano teži.

- Ideja za prezentaciju sa slikama nastala je kada me je moja ćerka od 16 godina, koja je počela da uči ekonomiju, pitala da joj objasnim neke stvari, odatle ideja - otkrio je Đorđević za Kurir odakle mu inspiracija za ovu neobičnu prezentaciju.

foto: PrintScreen

Pored toga, Đorđević je u prezentaciji naglasio da je njegovo ministarstvo posebno fokusirano na četiri oblasti, a to su zapošljavanje, penzije, normativi, inspektorat - suzbijanje rada na crno.

- Suzbijanje rada na crno je prioritet. Radiće se na stvaranju boljih materijalnih uslova inspektora, povećanju ovlašćenja, smanjenju administriranja, usklađivanju radnog vremena s radnim vremenom poslodavca, povećanju broja inspektora, povećanju pokretljivosti, nabavci vozila - pojasnio je on.

Ministar je dodao da je odvojen novac i za zakon o socijalnim kartama.

- Cilj je obezbeđenje pravičnijih socijalnih davanja. Socijalne karte će omogućiti da imamo sve podatke o socijalno-ekonomskom statusu pojedinaca, te će tako socijalnu pomoć imati oni kojima je stvarno potrebna - naglasio je Đorđević i napomenuo da se radi i na pripremi zakona o privremenom radu u inostranstvu, radu na sezonskim poslovima i zakonu o socijalnom preduzetništvu.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Iza kulisa foruma

VUJOVIĆ ŠARMIRAO, LABUS EKSIRAO

U pauzama između izlaganja učesnici Biznis foruma našli su vremena da se zabave i opuste.

Foto-reporter Kurira tako je uslikao profesora ekonomije Miroljuba Labusa, nekadašnjeg potpredsednika vlade, kako nateže gotovo praznu vinsku čašu, dok je ministar finansija Dušan Vujović uživao u pažnji dama koje su ga okruživale na svakom koraku.

foto: Dado Đilas

Aleksandar Antić

RUSI NAM GARANTUJU GAS

Za Srbiju nema opasnosti ukoliko se obustavi snabdevanje ruskog gasa preko Ukrajine, uveravao je ministar energetike Aleksandar Antić učesnike Biznis foruma.

Rekao je da Srbija ima ugovor sa „Gaspromom“ o snabdevanju gasom i „ne treba da nas interesuje kuda će ‚Gasprom‘ da obezbedi gas za potrebe Srbije“. Antić je najavio i da bi najkasnije u maju ili junu trebalo da bude objavljen tender za izbor strateškog partnera za RTB „Bor“, kao i da su za njega zainteresovane velike kineske, ruske i kanadske kompanije.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track