LEPOTICA ZA GRDOSIJOM: Mira jedina u Srbiji vozi damper od 7,5 metara
Foto: RTB Bor

DANAS JE 8. MART: Ove žene su uspešne u svom poslu u našoj zemlji

LEPOTICA ZA GRDOSIJOM: Mira jedina u Srbiji vozi damper od 7,5 metara

InfoBiz -

Mira Adamović (40) ispunila je svoj dečji san i jedina je pripadnica lepšeg pola u Srbiji koja vozi damper visok 4,5 i širok 7,5 metara u RTB Bor

Ona je jedina žena u Srbiji koja je s lakoćom savladala grdosiju od 220 tona!

Lepa i šarmantna, Mira Adamović (40) iz Majdanpeka vozi damper na kopu RTB Bor. Svakodnevno, kaže, odlazi na posao sa osmehom jer joj se ostvario životni san...

- Kao dete sam dolazila ovde. Moji vršnjaci su tada sebe, verovatno, zamišljali kao buduće lekare ili kosmonaute, a ja sam želela da upravljam damperom. I san mi se ostvario - ponosno kaže Mira.

Od avgusta prošle godine ona radni dan provodi u jednom od najvećih i najtežih kamiona u državi. Recimo, damper je visok 4,5 metara, širok je 7,5 metara, košta oko dva miliona dolara, cena samo jedne gume je do 35.000 dolara, a dnevno ovaj div proguta 2.000 litara nafte!

Mira je radila devet godina kao taksista, vozila je duge relacije, čak do Pariza.

- Tada sam vozila u beloj košulji, a sada po blatu stižem u svoj damper. Unutra je čisto kao u sobi, nema trunke prašine - priča nam Mira.

Kada je prvi dan došla na posao, kolege su je samo posmatrale sa strane. Međutim, ubrzo su počeli da brinu o njoj.

- Svi smo mi kao jedna porodica. Nikada me nisu čak ni popreko pogledali. Uvek mi pomažu. Recimo, ako mi damper prokliza, odmah neko od kolega ostavi svoj kamion, dođe i kaže: „Ajde, Miro, ja ću to.“ Družimo se i van posla. Moje kolege su divni, porodični ljudi, koji me posmatraju ravnopravno, ali me ipak, na neki način, štite.

foto: RTB Bor

Mira ističe da je lakše upravljati damperom nego automobilom.

- Možete da okrećete volan jednim prstom. Ipak, vodi se računa, to vam je kao da vozite kuću. Ja zaista obožavam svoj posao. Svaki je dan avantura. Radim sve tri smene i uživam. Živim sasvim normalno i uopšte ne mislim da sam po nečemu posebna. Jedino sam možda od retkih koji su ispunili svoj dečji san - iskrena je Mira.

Naslednik

SIN PONOSAN

Mira je samohrana majka jedanaestogodišnjeg dečaka. On je veoma ponosan na mamu.

- Dolazi da me posmatra kako radim. Na vrhu kopa je autobusko stajalište, tako da i prolaznici mogu sve da gledaju. Moj sin često dolazi s drugovima i onda me zajedno gledaju.

Kurir / Suzana A. Božinović

Foto: RTB Bor

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Paja i Jare ovo nikada ne bi uradili!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track