Sanda Savić (Hemofarm): U Srbiji se uspeh ne prašta nikome
Foto: S.S.

Danas je 8. mart

Sanda Savić (Hemofarm): U Srbiji se uspeh ne prašta nikome

InfoBiz -

Sebi sam obećala da ću sopstvenu uspešnost meriti osećajem ispunjenosti i sreće

U vremenu velikih promena posebno je izražena relativizacija stvari, pa i pojma uspešnosti, kaže Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija „Hemofarma“.

- Sebi sam obećala da ću sopstvenu uspešnost meriti osećajem ispunjenosti i sreće. Poslovna uspešnost na kojoj svakodnevno radim predstavlja jedan njen deo i čini me srećnom ako doprinosi timu za koji radim. Ona ne bi bila prava ukoliko mi ne bi ostavljala dovoljno prostora za porodicu, bez koje sreće nema, ali i ličnog prostora u kom se posvećujem stvarima koje smatram vrednim življenja - kaže Savićeva.

Ipak, uspeh sa sobom nosi i one manje lepe stvari.

- U Srbiji se uspeh, nažalost, ne prašta nikome, pa ni ženama. Uspeh nije samo teško postići nego s njim nije lako ni živeti. To nas opet upućuje na naš glavni problem - uspostavljanje urušenog sistema vrednosti - kaže naša sagovornica i dodaje da u poslovima koje je obavljala nije osećala diskriminaciju.

Njen savet ženama je da poštuju svoje posebnosti, ali da ne dozvole da ih to što su žene određuje u poslu.

- Negujte svoje kvalitete, učite, budite posvećene onome što volite, radite i tražite jednake kriterijume. S polovinom žena u svom timu, jednakim platama za iste pozicije i ukupnim odnosom prema ženama, „Hemofarm“ dokazuje da je i to deo uspeha.

Kurir / S. S.

Foto: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja