Najnovije vesti

KREĆE REKONSTRUKCIJA PRUGE Mihajlovićeva: 3 sata kraće vozom od Beograda do Zagreba
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

prvi opipljiv rezultat nedavne posete predsednika Vučića Hrvatskoj

KREĆE REKONSTRUKCIJA PRUGE Mihajlovićeva: 3 sata kraće vozom od Beograda do Zagreba

Biznis

BEOGRAD - Rekonstrukcijom pruge Beograd - Zagreb skratićemo putovanje vozom za više od tri sata, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Ona je gostujući na Prvoj, a najavljujući da će danas biti potpisan memorandum o tom projektu, napomenula da je to prvi je opipljivi rezultat nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Realizaciju projekta počinjemo danas, memorandumom koji ću potpisati sa hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, koji dolazi u posetu sa svojim timom iz ministarstva i Hrvatskih železnica", rekla je Mihajlovićeva.

 

Ona je navela da memorandum između ostalog predviđa da će dve zemlje zajedno konkurisati kod EU za finansiranje izrade projektne dokumentacije, a potom i za rekonstrukciju pruge.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Očekujem da ove godine krenemo sa projektnom dokumentacijom, sa radovima iduće godine, kako bismo za dve-tri godine imali rekonstruisanu prugu kojom će se putovati umesto sedam i po, oko tri sata", rekla je

Mihajlovićeva, i dodala da je to važno kako zbog putnika, tako i zbog prevoza tereta, jer se ova pruga nalazi na Koridoru 10.

 

Ukupna dužina pruge Beograd - Zagreb iznosi 412 kilometara, a procenjena vrednost radova na teritoriji Srbije je oko 250 miliona evra.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...