USPEH U DUBAIJU: Dogovoren izvoz srpske robe za više od 2 miliona evra
Foto: Youtube Printscreen

Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda

USPEH U DUBAIJU: Dogovoren izvoz srpske robe za više od 2 miliona evra

InfoBiz -

Predstavnici srpskih firmi održali su preko 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije

BEOGRAD - Kompanije iz Srbije koje su svoju ponudu predstavile na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Gulfood" u Dubaiju, dogovorile su izvozne poslove vredne više od dva miliona evra, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Predstavnici srpskih firmi održali su preko 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Nacionalni štand Srbije bio je veoma posećen, a najveće interesovanje za uvoz hrane iz Srbije pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine, Južne Koreje.

PKS i Razvojna agencija Srbije su od 18. do 22. februara ove godine prvi put organizovale nastup deset domaćih kompanija na tom sajmu, koji je jedan od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i u tom regionu.

U jednoj od glavih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, svoju ponudu predstavili su: Yumis - Niš, Jaffa - Crvenka, Bahus - Paraćin, Agranela - Valjevo, Agropartner - Lučani, ITN Group i Master Fruits - Beograd, PIK Bečej - Bečej, Basket Zdravija Hrana Made By Hand - Golubinci.

Osim izlagača, PKS je organizovala posetu sajmu i za šest domaćih kompanija: Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom.

Privrednici iz Srbije posetili su Privrednu komoru Dubaija i upoznali se sa uslovima poslovanja u tom emiratu, posebno u oblasti sektora hrane i pića.

Takođe, održali su i bilateralne sastanke sa vodećim distributerima i maloprodajnim lancima u UAE, kao što su LuLu, Choithrams, Al Maya.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track