ZAINTERESOVANI ZA RTB BOR: Nikolić se sastao sa predstavnicima kineske kompanije Zijin
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

saradnja

ZAINTERESOVANI ZA RTB BOR: Nikolić se sastao sa predstavnicima kineske kompanije Zijin

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije Zijin Mining Group i tom prilikom istakao da bi, nakon uspešne privatizacije Železare, moguće strateško partnerstvo RTB Bor još više ojačalo prijteljstvo dve zemlje.

Predstavnici kineske kompanije Zijin su istakli da su ciljevi njihove kompanije dugoročni i da se politika poslovanja kompanije Zijin izdvaja po tome što veliku pažnju posvećuje zaštiti životne sredine, zadovoljavanju obostranog interesa u državama u kojima posluje, a ne samo čistog profita kompanije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zijin će, navedeno je, nastaviti sa daljim istraživanjima u cilju realizacije projekta - razvoja RTB Bor u vodeći svetski rudarsko topioničarski basen, koji uspešno posluje.

Predstavnici kineske kompanije Zijin zahvalili su predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću na pomoći u ubrzavanju procesa privatizacije RTB Bor kao i potpunom sagledavanju mogućnosti postizanja sporazuma između Zijin i RTB Bor, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo zašto je programer ubio kolegu i pokušao da ubije sebe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track