Najnovije vesti

MINISTAR ANTIĆ SA DELEGACIJOM MMF: Sva preduzeća u energetskom sektoru ostvaruju dobit
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

srbija uložila velike napore

MINISTAR ANTIĆ SA DELEGACIJOM MMF: Sva preduzeća u energetskom sektoru ostvaruju dobit

Biznis

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas je, na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef delegacije Džejms Ruf, istakao da je energetski sektor u Srbiji finansijski konsolidovan.

Članovi delegacije MMF-a, predstavnici EBRD i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore za finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana, a na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministar Antić konstatovao je da je situacija u energetskom sektoru neuporedivo bolja, u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Posebno bih istakao da je energetski sektor finansijski konsolidovan i da takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar Antić i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, V.D. generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić, generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović sa saradnicima. navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...