Najnovije vesti

DŽEJMS RUF (MMF): Srbija je korišćena kao uspešan model za druge zemlje
Foto: Beta/Slobodan Miljević

Šef Misije Fonda u Beogradu

DŽEJMS RUF (MMF): Srbija je korišćena kao uspešan model za druge zemlje

Biznis

BEOGRAD - Šef Misije MMF Džejms Ruf čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MFF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje.

 

Tokom prijema delegacije MMF, koju je predvodio Ruf, predsednik Vučić je zahvalio na čestitkama i rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF kroz novi program.

 

- Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veći rast bruto domaćeg proizvoda - istakao je predsednik Vučić.

 

Sagovornici su se saglasili da je neophodno završiti reformu javnih preduzeća i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru. Takođe je dogovorena pomoć i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogućnosti za efikasnije upravljanje javnim investicijama.

 

Posebna tema sastanka ticala se povećanja plata i penzija, u čemu su se predsednik Vučić i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujući odličnim rezultatima od početka godine, u budžetu Repblike Srbije ima prostora za pomenuta povećanja.

 

Teme su bile i donošenje novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privrednim subjektima u Srbiji.

 

Na sastanku je bilo reči i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.

Tokom susreta je konstatovano da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvećena daljem sprovođenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP i poboljšanju životnog standarda građana Srbije.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Slobodan Miljević)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...