ZAVRŠENE JOŠ DVE DEONICE AUTO-PUTA: Novih 7,5 kilometara pušteno u saobraćaj
Foto: profimedia-0161745465

saobraćajni radovi

ZAVRŠENE JOŠ DVE DEONICE AUTO-PUTA: Novih 7,5 kilometara pušteno u saobraćaj

InfoBiz -

Koridori Srbije saopštili su da je danas pušteno za saobraćaj 5,5 kilometara novoizgrađene deonice auto-puta u punom profilu između Staničenja i Pirota, kao i deo auto-puta u zoni kosine Gradinje na Obilaznici Dimitrovgrada u dužini od oko dva kilometra, na Istočnom kraku Koridora 10.

Kao rezultat produžene građevinske sezone, Koridori Srbije posle obavljenih građevinskih i asfalterskih radova, kao i radova na postavljanju horizontalne saobraćajne signalizacije, navedene deonice Koridora 10 otvaraju za saobraćaj.

Izvođač radova na izgradnji obe deonice je grčka kompanija Aktor, saopšteno je iz Koridora Srbije.

Do sada su na Istočnom kraku Koridora 10 puštene u javni saobraćaj sledeće deonice: deonica Crvena Reka - Čiflik i Čiflik Staničenje u dužini od 25,2 km; deonica Sarlah - Pirot Istok, Pirot - Dimitrovgrad i Obilaznica Dimitrovgrad u dužini od 30,5 km.

Tokom 2018. godine preostalo je da se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka dužine 12,3km sa kojom će se ujedno i pustiti završena deonica Prosek - Bancarevo dužine 9,4km, kao i deonica Staničenje-Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah, navedeno je u saopštenju Koridora Srbije.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto ilustracija Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track