POMOĆ MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA: Vlada Srbije obezbedila još 30 miliona dinara za inovacione vaučere
Foto: Vlada Srbije

do sada podeljeno 49 vaučera

POMOĆ MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA: Vlada Srbije obezbedila još 30 miliona dinara za inovacione vaučere

InfoBiz -

NOVI SAD - Država inovacionim vaučerima pruža podršku malim i srednjim preduzećima, a vlada je obezbedila još 30 miliona dinara za dodelu inovacionih vaučera, uz onih 49 vaučera koji su ranije podeljeni preko Fonda za inovacionu delatnost.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je vlada zbog velikog interesovanja obezbedila još 30 miliona dinara.

"Želimo što bolju saradnju malog i srednjeg biznisa sa naučno-istraživačkom zajednicom. U tome je suština budućeg razvoja Srbije. Tih 30 miliona dinara namenjeno je malim preduzećima koja nemaju mogućnost da u okviru svojih organizacija imaju naučno-istraživačke radnike, već tu uslugu treba da iskoriste i dobiju od fakulteta, instituta i drugih istraživačkih organizacija, a Vlada Srbije će tu uslugu da plati za njih", objasnio je Popović.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Inače, jedna novosadska firma dobila je dva vaučera vredna 960.000 dinara i njima je podržana saradnja te kompanije sa novosadskim Medicinskim fakultetom.

"Njihovi prihodi duplirani su u odnosu na prošlu godinu, a više od 70 odsto prihoda te kompanije dolazi od izvoza. To je čist primer kako srpska pamet može da bude konkurentna na svetskom tržistu", zaključio je ministar.

foto: Vlada Srbije

Vučević je ocenio da kada postoji spoj preduzetništva sa najboljim naučno-istraživačkim ustanovama uz podršku države, to je neosporno dobitna kombinacija.

Novi konkurs za dodelu inovacionih vaučera teče od danas do 21. maja ove godine, odnosno sve dok opredeljena sredstva ne budu potrošena. Vlada Srbije je do sada dodelila 49 inovacionih vaučera za 39 srpskih preduzeća, a njihova je vrednost 29,5 miliona dinara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Jaroslav Pap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) „VELIKI BRAT“ U Vladi Srbije! Vulin špijunira Zoranu i Jadranku?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track