UGOVOR O KONCESIJI NA 25 GODINA: Francuzi u četvrtak preuzimaju aerodrom Nikola Tesla
Foto: Dragana Udovičić

Potpisivanje

UGOVOR O KONCESIJI NA 25 GODINA: Francuzi u četvrtak preuzimaju aerodrom Nikola Tesla

InfoBiz -

Konzorcijum koji predvodi francuska kompanija pobedio je na tenderu, ponudivši 501 milion evra za 25 godina upravljanja aerodromom u Surčinu

Vlada Srbije u četvrtak će potpisati ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ s francuskom kompanijom „Vansi erports“.

Konzorcijum koji predvodi francuska kompanija pobedio je na tenderu, ponudivši 501 milion evra za 25 godina upravljanja aerodromom u Surčinu. Francuzi su ponudili i investicionu obavezu od 732 miliona evra, dok će godišnja taksa na koncesiju biti od pet do 16 miliona evra.

Koncesija od 25 godina pokriva finansiranje, rad, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i pista.

Premijerka Ana Brnabić ranije je izjavila da će koncesija doneti milijardu i petsto miliona evra prihoda i naknada u tih 25 godina, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio da je dogovorom o koncesiji za beogradski aerodrom ostvaren ogroman uspeh i da je to dobar signal investitorima.

Glavni izvršni direktor „Vansi koncesija“ i predsednik „Vansi erportsa“ Nikolas Notebert je izjavio da će beogradski aerodrom biti sedište francuske kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kurir / E.K.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track