SUBVENCIJE POLJOPRIVREDNICIMA: Za đubrivo 4.000 dinara po hektaru
Foto: Shutterstock

Podrška gazdinstvima

SUBVENCIJE POLJOPRIVREDNICIMA: Za đubrivo 4.000 dinara po hektaru

InfoBiz -

Podnošenje zahteva Upravi za trezor počelo je 1. marta

Isplata 4.000 dinara po hektaru, na ime subvencije za đubrivo, trebalo bi da počne danas za registrovane poljoprivredne proizvođače, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2018, koja je objavljena 8. marta, za osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju predviđeno je ukupno 7,85 milijardi dinara, dok je visina podsticaja 4.000 dinara po hektaru. Podnošenje zahteva Upravi za trezor počelo je 1. marta.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsećaju da su u saradnji s bankama nastavili sprovođenje programa subvencionisanih kredita poljoprivrednicima za nabavku materijala za biljnu proizvodnju, i to semenskog i sadnog materijala, mineralnog i organskog đubriva i sredstava za zaštitu, kao i mehanizacije i opreme. Povoljni krediti namenjeni su i za nabavku stoke, i to goveda, svinja, ovaca, koza, živine, pčela i riba, ali i hrane za životinje.

Maksimalni iznos sredstava koji u toku godine porodična poljoprivredna gazdinstva i preduzetnici mogu da ostvare je šest miliona dinara, dok pravna lica i zadruge mogu subvencionisanim kreditom da obezbede maksimalno 18 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track