SRPSKA DELEGACIJA U ITALIJI: Predstavljeni investicioni potencijali Vojvodine
Foto: vojvodina.gov.rs

trgovinska razmena dveju zemalja

SRPSKA DELEGACIJA U ITALIJI: Predstavljeni investicioni potencijali Vojvodine

InfoBiz -

Na investicionoj konferenciji u italijanskom okrugu Trento predstavljeni su investicioni potencijali AP Vojvodine i Srbije, i italijanski privrednici upoznati sa dosadašnjim ulaganjima kompanija iz te zemlje u Srbiji i Vojvodini, kao i sa podacima o trgovinskoj razmeni dveju zemalja.

Delegaciju AP Vojvodine predvodio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, a učešće na konferenciji uzelo je više od 30 italijanksih kompanija, saopštila je Pokrajinska vlada.

"U ovom momentu, 65 italijanskih kompanija investiralo je svoj kapital na području pokrajine Vojvodine, pri čemu se vrednost ukupno uloženog kapitala kreće na nivou od oko 800 miliona evra", rekao je Bjelić italijanskim privrednicima, navodi se u saopštenju.

On je tom prilikom podsetio da italijanske firme po učešću u investicionim aktivnostima daju bitan doprinos aktiviranju naših potencijala, posebno imajući u vidu činjenice da te kompanije upošljavaju i angažuju više od 11 hiljada lica sa tržišta rada.

Predstvanici više od 30 kompanija zainteresovanih za investiranje na području Vojvodine su iz sektora drvne i metaloprerađivačke industrije, poljoprivrednog sektora, te finansijskog sektora i oblasti ambalaže, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da je konferenciju podržala porodična i internacionalna kompanija "Ghez zi" koja posluje u oblasti metalske industrije i zainteresovana je za investiranje na području severne srpske pokrajine, čije su pogone obišli predstavnici delegacije iz AP Vojvodine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: vojvodina.gov.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track