DETALJI KONCESIJE ZA AERODROM NIKOLA TESLA: Akcionarima pare svih 25 godina
Foto: Dragana Udovičić

Iz Vlade Srbije

DETALJI KONCESIJE ZA AERODROM NIKOLA TESLA: Akcionarima pare svih 25 godina

InfoBiz -

Ugovor o davanju koncesije francuskom aerodromskom operateru „Vansi erportsu“ nad aerodromom „Nikola Tesla“ biće javno objavljen nakon finansijskog zatvaranja transakcije, odnosno uplate jednokratne koncesione naknade koja je planirana u septembru.

- „Vansi erports“ je razumeo Vladu Republike Srbije u želji da se celokupan ugovor sa svim aneksima objavi javnosti i pokazao spremnost da to učini u svim delovima, osim delovima koji sadrže poslovnu tajnu i njihov „know-how“, kao i komercijalne uslove poslovanja tokom 25 godina koncesije - kažu u Vladi za Tanjug.

Kuriru je u Vladi saopšteno da je izabran najpovoljniji ponuđač.

- Isplata će se vršiti kroz dividendu, i to Republici Srbiji (417 miliona evra) i malim akcionarima (84 miliona evra). Mali akcionari imaju pravo ne samo na dividendu po osnovu isplate jednokratne koncesione naknade nego i dividendu svake godine po osnovu isplate godišnje koncesione naknade tokom 25 godina trajanja koncesije. Mali akcionari će primiti dividendu za 2017. i dividendu za 2018. po osnovu ostvarenih rezultata AD Aerodrom „Nikola Tesla“, koji ostaje operater aerodroma i nastavlja sa aktivnostima do prenosa dozvole.

Kurir / S. S.

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track