AMBASADOR KINE SA NIKOLIĆEM: Uskoro počinje s radom kinesko-srpska privredna komora
Foto: Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

TESNA SARADNJA

AMBASADOR KINE SA NIKOLIĆEM: Uskoro počinje s radom kinesko-srpska privredna komora

InfoBiz -

BEOGRAD - Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je danas u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavom Nikolićem da su u završnoj fazi pripreme za osnivanje i početak rada kinesko-srpske privredne komore i izrazio očekivanje da će Nikolić prihvatiti titulu počasnog predsednika tog udruženja.

Kako je navedeno u saopštenju, na sastanku u Beogradu ambasador Mančang informisao je Nikolića o poslednjim dogovorima koje je postigla kompanija "Čajna Šandong" za izgradnju deonica koridora 11, kao i o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a i drugim planiranim investicijama kineske strane u Srbiji.

Oni su razgovarali i o predstojećoj poseti predsednika Nacionalnog saveta Nikolića NR Kini i razgovorima koje će imati sa rukovodstvom kompanije Zijin zainteresovanom za preuzimanje RTB Bora.

Ambasador Mančang posebno je zahvalio Nikoliću na uspostavljanju tesne saradnje Kine sa Nacionalnim savetom, čija je koordinacija sve zapaženija i dragocenija u pogledu povećanog interesovanja kineskih privrednika za investiranje u Srbiji.

Tokom sastanka oni su razgovarali i o predstojećem seminaru u organizaciji Vlade Kine na kome će prisustvovati visoki zvaničnici Srbije, Bugarske, Rumunije i Crne Gore.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track