MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ POTVRDILA: „Aerodromi Srbije“ će preuzeti niški aerodrom
Foto: Fonet

EPILOG

MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ POTVRDILA: „Aerodromi Srbije“ će preuzeti niški aerodrom

InfoBiz -

Niškim aerodromom „Konstantin Veliki“, kad pređe u vlasništvo države, rukovodiće preduzeće „Aerodromi Srbije“, potvrdila je za Kurir ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Na pitanje da li je osnivanje preduzeća „Aerodromi Srbije“ u vezi sa tim što država preuzima niški aerodrom, ministarka Mihajlović je odgovorila:

- Preduzeće „Aerodromi Srbije“ je formirano još pre dve godine i svi manji aerodromi treba da budu deo tog preduzeća jer je to mnogo jednostavniji način da se strateški investira. Za početak, niškim aerodromom rukovodiće država, Ministarstvo saobraćaja, a onda mogu i „Aerodromi Srbije“.

Savetnik za strane investicije Milan Kovačević smatra da aerodrom „Konstantin Veliki“ ima dobru perspektivu, bez obzira na to da li je njegov vlasnik grad Niš ili država.

- Niš je napravio analizu da će se povećavati broj putnika i da će profit rasti. On bi mogao da privlači putnike s Kosova, iz Makedonije - kaže on i smatra da aerodrom treba da se razvija iz svog profita ili kredita, a ne državnim novcem.

S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track