Formiranje tima za podršku francuskim preduzećima na tržistu Balkana!
Foto: Promo

Team France Balkans

Formiranje tima za podršku francuskim preduzećima na tržistu Balkana!

InfoBiz -

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) juče je i zvanično počela formiranje regionalne ekipe za podršku francuskim preduzećima na tržištu Balkana - Team France Balkans, potpisivanjem Pisma o namerama sa Savezom privrednih komora Makedonije (SPKM).

Tim povodom, pismo su juče u Skoplju potpisali predsednica SPKM Danela Arsovska i predsednik CCIFS Dragoljub Damljanović. Potpisivanju je prisustvovao i NJ.E. Ambasador Francuske u Makedoniji Christian Thimonier. Planirano je da u tim budu uključene i francuske privredne komore, odnosno poslovni klubovi u Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj, a biće pokriveno i tržište Bosne i Hercegovine gde je CCIFS počela aktivnosti pre dve godine. Upitima preduzeća za celu teritoriju Balkana rukovodiće Francusko-srpska privredna komora iz Beograda, čime će biti ojačana i proširena mreža podrške za dolazak francuskih firmi. Istovremeno, formiranje posebnog tima govori i o porastu interesovanja od strane francuskih preduzeća za regionalno tržište.

Team France Balkans, koji će biti formiran do kraja godine oficijelnim potpisivanjem memoranduma o partnerstvu, predstavljaće regionalnu mrežu podrške za francuske kompanije zainteresovane da posluju u zemljama Balkana, a posebno je značajno i to što će ova mreža biti prepoznata i u Francuskoj kao glavna adresa za sva preduzeća i privredne aktere koji se interesuju za bilo koju od balkanskih zemalja.

Istovremeno, u Beogradu će od 31. maja do 1. juna biti održan poslovni forum „Francuska Balkan“ koji će okupiti francuske i kompanije iz 12 regionalnih zemalja. Pored plenarnog dela, srpskim kompanijama je ponuđeno besplatno učešće na B2B sastancima sa preduzećima iz ostalih 11 zemalja regiona, ali i iz Francuske. Prijavljivanje je u toku, a vrši se putem linka

http://francebalkansforum18.talkb2b.net

Forum organizuju državna francuska agencija za investicije i razvoj Business France, Francusko-srpska privredna komora, uz podršku Ambasade Francuske i Saveza spoljnotrgovinskih savetnika.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track