SNS: Niški aerodrom će se brže razvijati
Foto: Beta/Saša Đorđević

konstantin veliki

SNS: Niški aerodrom će se brže razvijati

InfoBiz -

Aerodrom "Konstantin Veliki" je niški aerodrom, teritorijalno pripada Nišu, razvijaće nišku privredu, a to što će biti u vlasništvu države Srbije znači samo da će se brže razviti, rekao je danas poverenik Gradskog odbora SNS u Nišu Zvezdan Milovanović.

Milovanović je novinarima u Nišu kazao da to što se podigla bura oko aerodroma predstavlja uspeh te stranke, zato što je, kako dodaje, niški aerodrom do pre nekoliko godine bio beznačajan i sa veoma malim brojem putnika.

"SNS i gradsko rukovodstvo je uspelo da niški aerodrom Konstantin Veliki podigne na visoki nivo. Došlo je vreme da je razvoj aerodroma uslovljen novim ulaganjima, koja Grad Niš ne može da uradi, a i saobraćaj takvog nivoa se poverava državi", kazao je Milovanović.

Istakao je da se radi samo o prenosu vlasnistva sa Grada Niša na Republiku.

"Sve ugovorene linije ostaće i ubuduće. Nadamo se povećanju broja putnika i osavremenjavanju aerodroma. Mi smo brojem putnika prevazišli kvalitet opreme koji imamo. Da bi i ovo sačuvali i da bi razvili aerodrom, potrebno je mnogo toga uraditi", naveo je.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo Grada Niša do 2014. godine novac od aerodroma prenosilo je u inostranstvo plaćajući inostranim kompanijama da voze bez obzira na broj putnika.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track